DGPI: de beste beweging voor je swing

Kennis, ervaring en enthousiasme hand in hand!

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat íedere gemotiveerde golfer in Nederland kan komen tot zijn/haar optimale swing? Dit was de vraag die golfprofessional Tim van Heusden en sportfysiotherapeut Bas van der Steur zichzelf stelden nadat zij hun opleiding hadden genoten aan het gerenommeerde Titleist Performance Institute. Het antwoord: de oprichting van het Dutch Golf Performance Institute in 2008.

De mensen achter DGPI!

Bas van der Steur

06 481 06 352

Bas van der Steur

Aan de Hogeschool Groningen afgestudeerde fysiotherapeut die zijn loopbaan startte als hoofd van de afdeling fysiotherapie op het ministerie van Defensie. In die tijd doorliep hij ook de International Academy for Sportscience. In 2003 zette hij in een sportschool in Amsterdam Buitenveldert een eigen revalidatiepraktijk op.

Zijn serieuze contact met de golfsport dateert van 2003, toen hij door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) parttime werd aangesteld als fysieke trainer van de NGF-selectiespelers. Sinds het najaar van 2009 is hij door het Titleist Performance Institute gecertificeerd als Level 3 Certified Golf Fitness Instructor (Fitness Professional).

Zijn activiteiten voor de Nederlandse Golf Federatie combineert hij met de begeleiding als performance coach van spelers verbonden aan Golf Team Holland en van een aantal andere golfprofessionals.

Tim van Heusden

06 547 53 097

Tim van Heusden

Bedrijfseconoom (Universiteit van Amsterdam) die in 2004 van zijn passie voor golf zijn beroep heeft gemaakt. Is voormalig PGA Head Professional op de Wassenaarse Golfclub Rozenstein. Was in 2007, als lid van de Engelse Professional Golfers Association, de eerste buitenlander die de Titleist PGA Assistant of the Year Award won. Bovendien is hij ook de eerste Europese golfprofessional die zich namens het Titleist Performance Institute Level 3 Certified Golf Fitness Instructor (Golf Instructor) mag noemen. Overigens, voor dat zelfde Titleist Performance Institute verzorgt hij seminars door heel Europa. Daarnaast heeft hij opleidingen gevolgd bij ondermeer Dr. Jim Suttie en Jim Hardy (beide Top 50 coaches in Amerika).

Sinds augustus 2010 is hij ook de Biomechanist van de Jason Floyd International Junior Golf Academy in Marbella, Spanje.

In februari 2012 heeft hij door de Britse Professional Golfers Association de status van PGA Advanced Professional toegekend gekregen. GOLF Weekly heeft hem in 2013 opgenomen in de lijst met 50 beste professionals van Nederland.

Samenwerkende professionals

De optimalisatie van je swing begint met de optimalisatie van je fysiek. Maar wie zijn golfspel echt wil verbeteren moet werken aan alle aspecten van het spel. Het DGPI werkt daartoe samen met professionals en specialisten uit het hele land. Voor extra expertise kan het DGPI bovendien putten uit het wereldwijde netwerk van het Titleist Performance Institute.