Werken aan een golfswing zonder pijn

Wordt uw golfswing belemmerd door een blessure of heeft u een bepaalde pijn die uw golfspel in de weg zit? Heel vervelend want dit gaat per definitie ten koste van uw plezier in het spel.

Als de oorzaak van de blessure in uw golfswing ligt dan kan ons unieke programma u helpen om op termijn weer pijnvrij te golfen.

Om te komen tot een pijnvrije golfswing is het allereerst belangrijk om te onderzoeken wat de exacte oorzaak is van uw blessure. Wij kunnen de oorzaak opsporen, behandelen en aangeven wat u moet doen om de oorzaak van de blessure weg te nemen.

Als de blessure niet wordt veroorzaakt door uw golfswing dan kunt u beter terecht bij uw eigen fysiotherapeut of manueel therapeut.
Overigens is ons advies bij pijn in alle gevallen: stop met golfen totdat het probleem is opgespoord en verholpen. Want uw lichaam zal er alles aan doen om de pijn te voorkomen, oftewel een aangepaste swing maken. Dit leidt tot een minder efficiënte beweging waar je moeilijk vanaf komt, ook al is de blessure al lang weg.

1
Assessment: analyse van uw swingbeweging & blessure


Een golfblessure en de pijn die dit met zich meebrengt is meestal niet van de ene op de andere dag opgelost. Verkeerd gebruik van uw lichaam tijdens uw swing kan de pijn in stand houden en soms zelfs verergeren.
Wij nemen dan ook de tijd om goed in kaart te brengen wat precies de oorzaak is van de pijn. Dit doen we door middel van een assessment waarbij we gebruik maken van de allernieuwste technologieën en apparatuur.
Met een uitgebreide fysieke screening brengen we uw basisbewegingen en in kaart. Bovendien werken we als een van de weinige in Europa met een 3D Motion Analysis System, een uniek systeem dat uw swingbeweging nauwkeurig analyseert. Daarnaast bestaat het assessment uit een balvluchtanalyse en een clubevaluatie.

Aan de hand van de uitkomst van het assessment bekijken we of en zo ja hoe we uw blessure het beste kunnen behandelen.

Wilt u weten hoe u straks weer pijnvrij kunt golfen?2
Trainingsprogramma: oefeningen om de blessure te behandelen


Afhankelijk van de aard en de oorzaak van uw blessure kan het raadzaam zijn om na het assessment ons trainingsprogramma te volgen.
In overleg met uw golfprofessional stellen wij dan een persoonlijk trainingsschema voor u op, waarbij we optimaal rekening houden met de mogelijkheden en eventuele beperkingen van uw lichaam. U leert uw lichaam beter te gebruiken en samen werken we toe naar een efficiëntere, pijnvrije swing.
Voor een optimaal resultaat raden wij aan om naast ons trainingsprogramma ook les te nemen bij een golfprofessional. Het trainingsschema bestaat uit fysieke oefeningen die u in het begin gewoon thuis kunt uitvoeren.
Daarnaast traint u een keer per maand bij ons op locatie. Hierbij bekijken we samen hoe u de oefeningen uitvoert. Aan de hand van de geboekte vooruitgang wordt uw trainingsschema eventueel aangepast. Dit alles doen we uiteraard met maar één doel voor ogen: het bereiken van een pijnvrije swing!

Meer weten over ons unieke trainingsprogramma?