Langer blijven golfen met hetzelfde plezier

De DGPI methode voor senior golfers

Hoe soepel uw golfswing ook is, naarmate u ouder wordt kan uw swing gaan haperen. Heeft u het gevoel dat de souplesse van uw golfswing afneemt? Slaat u minder ver of bent u langer aan het zoeken naar de juiste swingbeweging?

Ons unieke trainingsprogramma kan u helpen om langer met plezier te blijven golfen. Samen met uw golfprofessional werken wij aan de verbetering van uw swing. Met een programma dat helemaal op uw persoonlijke capaciteiten wordt afgestemd.

Onze focus ligt op de fysieke optimalisatie van uw swingbeweging en uw golfprofessional werkt aan de techniek van uw swing.

Wij bekijken of we de flexibiliteit van uw spieren en de mobiliteit van uw gewrichten kunnen verbeteren. Om zo te komen tot een golfswing waarvan u nog jaren plezier heeft!

Ons programma is gebaseerd op de werkmethode van het gerenommeerde Titleist Performance Institute. Succes gegarandeerd!

1
Assessment: analyse van uw swingbeweging


Een efficiënte swing kan uw golfplezier aanzienlijk vergroten. Bovendien voorkomt u er vervelende blessures mee. Want als u uw lichaam verkeerd gebruikt tijdens uw swing is de kans groot dat u daar vroeg of laat mee te maken krijgt.

Wij nemen dan ook de tijd om goed in kaart te brengen wat uw fysieke mogelijkheden en eventuele beperkingen zijn. Dit doen we met een assessment waarbij we gebruik maken van de allernieuwste technologieën en apparatuur.

Met een uitgebreide fysieke screening brengen we uw basisbewegingen in kaart. Bovendien werken we als een van de weinigen in Europa met een 3D Motion Analysis System, een uniek systeem dat uw swingbeweging nauwkeurig analyseert. Daarnaast bestaat het assessment uit een balvluchtanalyse en een clubevaluatie.

Aan de hand van de uitkomst van het assessment bekijken we hoe we de bewegingen van uw lichaam kunnen verbeteren zodat uw swing efficiënter wordt

Wilt u een swing waar u langer plezier van heeft?2
Trainingsprogramma: een sterk en soepel lichaam voor een optimale swing!


Wilt u langer met plezier blijven golfen? Dan raden wij u aan om na het assessment ons trainingsprogramma te volgen.

Wij stellen dan een persoonlijk trainingsschema op waarbij we optimaal rekening houden met de mogelijkheden en geconstateerde beperkingen van uw lichaam. Zo werken we samen aan de beste beweging voor uw swing. U leert uw lichaam beter te gebruiken om zo uiteindelijk te komen tot een efficiëntere swing.

Voor een optimaal resultaat raden wij aan om naast ons trainingsprogramma ook les te nemen bij een golfprofessional.

Het Trainingsprogramma is vooral gericht op het wegwerken van eventuele beperkingen, het vinden van de juiste balans en het creëren van explosieve kracht. Het trainingsschema bestaat uit fysieke oefeningen die u in het begin gewoon thuis kunt uitvoeren. Daarnaast traint u een keer per maand bij ons op locatie. Hierbij bekijken we samen hoe u de oefeningen uitvoert.

Aan de hand van de geboekte vooruitgang wordt uw trainingsschema eventueel aangepast. Dit alles doen we uiteraard met maar één doel voor ogen: het bereiken van de optimale swing voor úw lichaam!


Meer weten over ons unieke trainingsprogramma?