Visie

Wij geloven dat iedere golfer, jong of oud, professioneel of amateur, de mogelijkheid moet krijgen om het maximale uit zijn/haar golfspel te halen. En dat iedere golfer met de juiste fysieke begeleiding zijn/haar persoonlijke optimale swing kan ontwikkelen.

In alles wat wij doen hanteren we drie hoofdprincipes:1

Een efficiënte swing begint met een flexibel en krachtig lichaam

Een flexibel en krachtig lichaam is dé basis voor een efficiënte swing. Alles wat wij doen is er daarom op gericht om de lichaamsbeweging tijdens uw swing te optimaliseren. Wij leggen u geen keurslijf op van de perfecte swing maar bekijken waarom uw swing niet efficiënt is en wat u kunt doen om te komen tot een efficiëntere swing. Een swing kortom die volledig is toegesneden op uw persoonlijke fysieke mogelijkheden.
2

Swingefficiëntie boven swingstijl

Wat heb je aan een prachtige swingstijl als deze niet effectief is? Bij het bereiken van uw persoonlijke optimale swing is uw swingefficiëntie belangrijker dan uw swingstijl. Het DGPI werkt met de allernieuwste technieken om uw swingbeweging te optimaliseren. Met een uitgebreide fysieke screening brengen we uw basisbewegingen, uw golfswingbeweging en uw golfswing zelf in kaart. Als een van de weinige in Europa gebruiken we hierbij een 3D Motion Analysis-systeem, waarmee de ‘kinematic sequence’ van de swing wordt gemeten: de wetenschappelijk bepaalde volgorde waarin spelers snelheid ontwikkelen en de daarbij gegenereerde energie overbrengen op de bal.
3

Alle kennis onder één dak

Het DGPI is gespecialiseerd in de fysieke optimalisatie van uw swing. Maar wie zijn golfswing echt wil verbeteren moet werken aan alle aspecten van het spel. Het DGPI bundelt daarom alle denkbare deskundigheid en faciliteiten op het gebied van golf.

Voor uw optimale begeleiding kunnen wij desgewenst direct putten uit een breed team van specialisten: golfprofessionals, fitnessprofessionals, medische professionals, clubfitters, voedingsdeskundigen en alle mogelijke aanvullende specialistische expertise indien daar tijdens de begeleiding behoefte aan is. Deze aanpak is uniek in Nederland.

Het DGPI werkt volgens de in de internationale golfwereld zeer hoog aangeschreven methode van het Amerikaanse Titleist Performance Institute. De initiatiefnemers van het DGPI hebben daar hun opleiding genoten.